Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir kaynak. Eğer günlük olarak bir bardak nar suyu içerseniz, günlük almanız gereken C vitamini miktarının %36’sı karşılamış oluyorsunuz. Tabii ki narın içindeki vitamin ve mineraller sadece C vitaminiyle de bitmiyor. Nar; sodyum, magnezyum, demir, fosfor ve dahasını içeriyor.

Kanseri engelliyor
Narın en bilinen özelliği, kansere karşı koruyucu oluşudur. Bunun sebebi ise oldukça güçlü antioksidanlar içermesidir. Etkili olduğu kanser türleri arasında prostat ve cilt kanseri yer alır. Narın tercihen suyunun sıkılarak tüketilmesi ve bunun tüm meyveden hazırlanması önerilir. Çünkü nar kabuğu; glikozit, tanen ve alkaloit açısından zengin bir meyvedir.

Sindirim sistemini düzenleyici
Kış aylarını ve mikrobik durumları düşündüğümüz zaman, narın bir diğer önemli etkisi sindirim sistemine iyi gelmesidir. Taneler arasında bulunan beyaz tabaka, mide için oldukça yararlıdır. Bu tabakanın faydası ile birlikte mide güçlenir. Sindirim sistemini düzene sokmak için, nar kabuğu kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonrasında bal ile tatlandırılarak içilir.

Hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor
Nar, cilt hücrelerinin ve dokularının yenilenmesinde görev alacak birçok yararlı maddeyi içinde barındırır. Bu şekilde yaralar hızlı bir şekilde iyileşir; dermis veya epidermis olarak adlandırılan cilt hastalıkları da önemli ölçülerde önlenir.

Yağ üretimini yavaşlatıyor
Narın faydaları bu saydıklarımızla da bitmiyor. Yapılan araştırmalar, narın bel ve karın bölgesinde bulunan yağları etkilediğini gözler önüne seriyor. 1 ay boyunca her gün düzenli olarak nar suyu tüketmeniz durumunda, bel ve karın bölgesi yağ hücrelerinizin üretimi önemli ölçüde yavaşlıyor

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment