Sindirim sisteminin dostu: Şeftali
Tüylü yüzü ve tatlı tadı ile tercih edilen meyvelerden olan şeftali adeta bir şifa deposu. Vitaminleri ile potasyum açısından zengin olan şeftali, B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengindir. Ayrıca A vitamini ile kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve fosfor minerallerini de barındırır.

İyi bir karbonhidrat kaynağı olan şeftalinin, sindirim kolaylığı sağlamasından, ter ile atılan potasyumun karşılanmasına yardımcı olmasına kadar birçok faydası bulunmaktadır.
– Ağız kokusunu alır.
– Kanı zehirlerden temizler.
– Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır.
– Çiçekleri kabızlığı giderir.
– Bağırsak solucanlarını düşürür.
– Bağırsakları yumuşak tutmak gibi bir etkiye sahiptir.
– Bol miktarda idrar söktürür.
– Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek taşlarını eritir.
– Sindirim sistemini rahatlatır.
– Şeftali ağız ve midede salgıyı arttırarak hazma yardım eder. Yemek üzerine yenilen şeftali hazmın çabuk ve kolay olmasını sağlar.
– İdrar yollarını temizler.
– Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir.
– Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.
– Susuzluğu giderir ve serinlik hissi verir.
– Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.
– Ateşi düşürür.
– Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.
– Kansere karşı koruyucudur.
– Kalp krizi riskini azaltır.
– Cildi nemlendirir ve canlandırır.
– A vitamini öncüsü olan beta-karotenden zengin olması nedeni ile antioksidan özellik gösterir.
– Gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.
– Bir şeftali günlük C vitamini ihtiyacının %50 sini karşılar.
– Gece körlüğünü önleyici özelliğine sahiptir.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment